Wat we doen

“Maluku Sport Facility Group – samen bouwen aan topsport locatie en educatie voor de jeugd op de Molukken.”

We bouwen verder. Letterlijk en figuurlijk bouwt het team van Maluku Sport Facility Group sinds 2014 aan een toekomst voor voetbaltalent op de Molukken.
Ons doel? Het bouwen van een multifuncioneel Sportcomplex waarmee we verder kunnen gaan met het scouten van jonge voetbaltalenten in de Molukken om hen de kans te geven zich te ontwikkelen tot professionele spelers. Dit doen we op onze eigen te bouwen sportaccommodatie, waar kinderen zich niet alleen sportief kunnen ontwikkelen, maar ook worden voorzien van huisvesting en scholing. Zo krijgt ieder talent de gelegenheid om te bouwen aan een toekomst.

Huidige situatie

Veel Molukse kinderen hebben een goede motoriek, waardoor ze heel goed zijn in sport. Op Ambon en op de rest van de Molukken (2,4 miljoen inwoners) is er bijna geen aanbod op sportgebied. Dit wordt niet actief ondersteund vanuit de overheid.
Aanbod van voetbalactiviteiten
Wij sinds 2014 actief op het eiland Ambon op de Molukken. Hier organiseren wij voor kinderen op Ambon, tussen de 6 en 16 jaar, dagelijks kosteloos voetbalactiviteiten onder de naam Maluku United. Een deel van deze activiteiten vinden nu nog plaats bij de lagere scholen op het eiland tijdens de schooltijden. In geheel Indonesie en met name Molukken is een goede accomodatie bijna niet te vinden.
Talentscout & -ontwikkeling
MSF Group geeft talenten de mogelijkheid om zich onder haar hoede verder te ontwikkelen. Tijdens de activiteiten op de scholen worden talenten gescout om extra trainingen te krijgen van Nederlandse trainers en van MBO- en HBO-stagiairs. Intussen hebben wij vanaf 2017 een start gemaakt met het organiseren van een lokale competitie tussen de nabijgelegen dorpen, waaraan de talenten mee kunnen doen.

Toekomst – waar bouwen we aan

Sinds 2021 is de Nederlandse Coöperatie, Maluku Sport Facility Group Coöperatie U.A, na een aantal jaren van onderzoek en voorbereiding, officieel opgericht om samen met u als investeerder meer stappen te kunnen maken in de ontwikkeling van een sportcomplex, voetbaltalent, educatie en het bieden van benodigde faciliteiten hiervoor.
Wij zijn nu in fase 2 gekomen, om de benodigde gelden op te halen via het aandelenplatform van Eyevestor. Het geld zal besteed worden voor het aankopen van de grond (2 x 4ha) en bouwen van het complex.
Koop hier je aandelen

Het complex Maluku Sport Facility Group

Voor de activiteiten wordt nu gebruik gemaakt van de velden van de lagere scholen en de universiteit op Ambon. Maluku United is bezig het plan te verwezenlijken om een eigen complex te bouwen op eigen grond, met verschillende sportfaciliteiten, een basisschool en huisvesting. Met het eigen complex kan MSF Group 400 voetbaltalenten in sport en educatie verder ontwikkelen. Tevens zullen deze faciliteiten verhuurd worden aan de overheid voor verdere andere activiteiten.
Maluku Sport Facility Group stimuleert in samenwerking met de Universiteit van Ambon de algehele sportontwikkeling voor studenten. Er is ruimte voor andere sporten en fitness en voor kantoor- en vergaderfaciliteiten.
2022 staat in het teken van het aankopen van eigen grond, de start van de bouw van de sportaccommodatie met een duidelijke visie, die gericht is op het door ontwikkelen van voetbaltalenten, kennis door scholing en huisvesting op de accommodatie. Doordat een Nederlandse profclub zich heeft aangesloten, komt de interesse van investeerders in een stroomversnelling

Sportgerelateerd onderwijs / sportacademie / sportklas

De komende jaren worden er 400 spelers gescout op Ambon en op de vijf grootste eilanden (Tanimbar, Kei Kecil, Maluku Utara, Timor, Babar). Voor deze talenten zal de sportklas (combi sport en leren) beschikbaar zijn op de sportacademie. Hiermee zal MSF Group de eerste organisatie zijn in Indonesië, die dit aanbiedt met Nederlandse trainers.

Toekomstperspectief / bijdrage gemeenschap Ambon

Uiteindelijk zullen de besten zich aansluiten bij de voetbalclub Maluku United om in de toekomst hogerop te kunnen voetballen. Ook zullen ze dan naar verschillende landen gaan om zich aan te sluiten bij de voetbalacademie van een lokale profclub.
De Nederlandse profclub zal ook hun kennis weer delen met ons op Ambon. Trainers, spelers en staff zullen hun expertise delen met de mensen op locatie. Tevens zullen er wedstrijden en clinics in geheel Indonesie worden gegeven met iconen om zo sponsoren en extra inomsten te genereren voor ons project.
Wanneer de locale spelers niet meer in aanmerking komt voor de sportklas, wordt de speler aangeboden zijn opleiding af te ronden om vervolgens te worden betrokken bij projecten op andere eilanden. Zo helpen we de kinderen, die niet slagen als professioneel voetballer, wel om een baan te krijgen. Op deze manier levert Maluku United een bijdrage aan de gemeenschap Ambon en zorgt dit project voor verbreding van de activiteiten, het opleidingsniveau en werkgelegenheid.

Wij hebben u nodig om de volgende fase te realiseren

De volgende fase is de aanschaf van 4 hectare grond.