Waarom doen wij dit

Sporten op de Molukken wordt niet actief ondersteund door de overheid en er is weinig aanbod in sportvoorziening. Daarom zijn wij ruim zes jaar geleden begonnen om kinderen van verschillende dorpen op de Molukken te voorzien van o.a. voetbalactiviteiten. We zien hierbij echter zoveel talent, dat we meer willen bieden. Met uw steun kan dat.

Wat is ons doel

Dit jaar staat in het teken van het bouwen van een eigen sportcomplex op eigen grond op Ambon, waar kinderen zich niet alleen sportief kunnen ontwikkelen, maar ook worden voorzien van huisvesting en scholing. Zo krijgt ieder kind de gelegenheid om te bouwen aan een toekomst.

Bouw mee!

Met uw donatie komen we steeds een aantal stenen verder in de bouw van het complex. En dus ook aan de bouw van toekomst van de kinderen. Doneren kan vanaf €27,50. U kunt dan tevens profiteren van de aanbiedingen van onze sponsoren (waaronder Garuda Indonesia en City Hotel Ambon) en ontvangt een welkomstgeschenk.

 

Over onze stichting

Maluku United bouwt letterlijk en figuurlijk aan een toekomst voor voetbaltalent op de Molukken. Sinds 2021 slaan we daarbij de handen ineen met voetbalschool Stichting Sekolah Sepak Bola Belanda. Ons doel? Het scouten van jonge voetballers in de Molukken om hen de kans te geven zich te ontwikkelen tot professionele spelers. Dit doen we op onze eigen te bouwen sportaccommodatie, waar kinderen zich niet alleen sportief kunnen ontwikkelen, maar ook worden voorzien van huisvesting en scholing. Zo krijgt ieder kind de gelegenheid om te bouwen aan een toekomst.

Ons team bestaat uit professionals op ieders vakgebied, die op vrijwillige basis dit grote en mooie project tot stand willen brengen. Die geloven in de uitbreiding van toekomstperspectief voor de jeugd op de Molukken middels sport. Die met passie daarvoor werken en bovenal elkaar steunen in het verwezenlijken van doelen. Met de steun en toewijding van dit team is er al veel bereikt. Zo is er de afgelopen jaren draagvlak gecreëerd bij de lokale overheid, lokale bedrijven, scholen, particulieren. In 2021 blijven we dit draagvlak vergroten. Want steun blijft een fundamentele bouwsteen om letterlijk verder te kunnen bouwen, zodat we steun kunnen blijven géven. Steun, die we ook van ú vragen. Bouwt u daarom mee?

Over de talentklas en toekomstperspectief

De komende jaren worden er 400 spelers gescout op Ambon en op de vijf grootste eilanden (Tanimbar, Kei Kecil, Maluku Utara, Timor, Babar). Voor deze talenten zal de sportklas beschikbaar zijn op de sportacademie. Hiermee zal Maluku United de eerste organisatie zijn in Indonesië, die dit aanbiedt met Nederlandse trainers.

Uiteindelijk zullen de besten zich aansluiten bij de voetbalclub Maluku United om in de toekomst hogerop te kunnen voetballen.

Wanneer spelers niet meer in aanmerking komt voor de sportklas, wordt de speler aangeboden zijn opleiding af te ronden om vervolgens te worden betrokken bij projecten op andere eilanden. Zo helpen we de kinderen, die niet slagen als professioneel voetballer, wel om een baan te krijgen. Op deze manier leveren Maluku United en stichting SSBB een bijdrage aan de gemeenschap Ambon en zorgt dit project voor verbreding van de activiteiten, het opleidingsniveau en werkgelegenheid.

Bouwt u mee?

Met uw donatie komen we steeds een aantal stenen verder in de bouw van het complex. En dus ook aan de bouw van toekomst van de kinderen. Doneren kan vanaf €27,50. U kunt dan tevens profiteren van de aanbiedingen van onze sponsoren (waaronder Garuda Indonesia en City Hotel Ambon) en ontvangt een welkomstgeschenk. 

Doneren via overboeking:

Rekeninghouder: Stichting SSBB
IBAN: NL18 INGB 0006 7335 33

Adres gegevens:
Kastanjelaan 8, 6883 HX  Velp

Doneren via IDEAL: